Archiwum wydarzeń

12 listopada 2019

Uczciliśmy Święto Niepodległości

Przedstawiciele Politechniki Lubelskiej w osobach prorektora ds. studenckich prof. Pawła Droździela oraz przewodniczącego Samorządu Studenckiego Tomasza Pieńkosza wzięli udział w głównych uroczystościach Święta Niepodległości w Lublinie.

Więcej o "Uczciliśmy Święto Niepodległości "

Fot. Rajiv Soni

8 listopada 2019

Bollywood w Lublinie. Politechnika Lubelska rusza na podbój Indii

Politechnika Lubelska we współpracy w indyjską firmą RG International oraz grupą młodych indyjskich youtuberów m.in. Khajur Bhai kręcą teledysk. Będzie on promował uczelnię na rynku indyjskim.

Więcej o "Bollywood w Lublinie. Politechnika..."

29 października 2019

Paka dla psiaka od studenciaka

Do końca października samorządy studenckie Wydziałów Podstaw Techniki oraz Zarządzania Politechniki Lubelskiej zbierają karmę oraz najpotrzebniejsze artykuły dla zwierząt. Dary zostaną przekazane lubelskiemu Schronisku dla Bezdomnych Zwierząt przy ul. Metalurgicznej 5.

Więcej o "Paka dla psiaka od studenciaka"

Fot. A. Moryc

28 października 2019

Za nami 17. rajd samochodów terenowych

W niedzielę 27 października 2019 r. w wyrobiskach kopalni piasku w miejscowości Kłoda koło Kurowa odbył się 17 rajd samochodów terenowych TRIAL 4x4 Politechnika Lubelska.

Więcej o "Za nami 17. rajd samochodów terenowych"

27 października 2019

O wartościach w biznesie po raz trzeci. Tym razem mowa była o efektywności

Dyskusja na temat efektywności funkcjonowania przedsiębiorstwa w zmiennym otoczeniu była celem tegorocznej 3. edycji Ogólnopolskiej Konferencji Wartość w Biznesie.

Więcej o "O wartościach w biznesie po raz..."

24 października 2019

Spokojnie, to tylko ćwiczenia. Niebezpieczna przesyłka na uczelni

Informacja o paczce z napisem o zagrożeniu radioaktywnym, ewakuacja studentów i pracowników, przybycie na miejsce służb ratowniczych, szczegółowe sprawdzenie budynku. Scenariusz jak z filmu. Na szczęście to tylko ćwiczenia, które miały pokazać studentom i pracownikom Politechniki Lubelskiej w jaki sposób prawidłowo się zachowywać w sytuacji...

Więcej o "Spokojnie, to tylko ćwiczenia...."

24 października 2019

Jesienna zbiórka krwi już za nami

Klub Honorowych Dawców Krwi PCK przy Politechnice Lubelskiej zachęca pracowników i studentów uczelni do oddawania krwi. Okazja do tego pojawiła się 23 i 24 października 2019 r. w Centrum Innowacji i Zaawansowanych Technologii PL, gdzie pracownicy Regionalnego Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa w Lublinie przeprowadzili zbiórkę krwi.

Więcej o "Jesienna zbiórka krwi już za nami "

Fot. K. Krzysiak, SAF PL

22 października 2019

Absolwenci najlepszymi ambasadorami uczelni

Nakręcili krótkie filmiki, w których opowiadali o swoich doświadczeniach w pracy za granicą, oraz udzielali wskazówek dla studentów planujących międzynarodową karierę zawodową. Mowa o zagranicznych absolwentach Politechniki Lubelskiej i polskich absolwentach, którzy po ukończeniu studiów wyjechali z kraju i przebywają za granicą na stałe. Łączy ich udział w konkursie...

Więcej o "Absolwenci najlepszymi ambasadorami..."

Fot. K. Krzysiak, SAF PL

17 października 2019

Przyszli inżynierowie drogowcy uczą się zawodu. Latający Uniwersytet Drogowy na Politechnice Lubelskiej

Latający Uniwersytet Drogowy (LUD) to inicjatywa pracowników Politechniki Lubelskiej i Białostockiej. Ma być kuźnią inżynierów drogowców, świetnie przygotowanych do zawodu zarówno pod względem teoretycznym, jak i praktycznym.

Więcej o "Przyszli inżynierowie drogowcy uczą..."

14 października 2019

Posiedzenie Komitetu Metrologii i Aparatury Naukowej PAN

Dnia 11 października 2019 r. na Wydziale Elektrotechniki i Informatyki odbyło się spotkanie Komitetu Metrologii i Aparatury Naukowej Polskiej Akademii Nauk.

Więcej o "Posiedzenie Komitetu Metrologii i..."

Archiwum »